Spørsmål & Svar

Her kommer noen vanlige spørsmål som går igjen hos flere av dere. ​

Om du ikke finner svar på det du lurer på her, er det bare å kontakte meg!


Hva betyr det at produktene dine er håndlaget?

Det betyr at de faktisk ER håndlaget - av meg. Jeg lager alle produktene selv for hånd. Da har jeg full kontroll og kan stå inne for hva som puttes oppi! Jeg bruker ingen maskiner i  produksjonen  uten om varmeplate og en søt liten rosa stamixer innimellom! Råvarene lager jeg derimot ikke selv.   Oljer, bivoks, tinkturer, honning, hydrosoler etc kjøper jeg fra håndplukkede leverandører som jeg har tillit til, som er opptatt av miljøet og som støtter ulike gode saker for samfunnet rundt dem, som cooperativer, dyrevern, treplanting etc. 


Hvorfor bruker du ikke kjemiske, syntetiske konserveringsstoffer?

Dette er en stor og omfattende diskusjon. Det finnes allerede så utrolig mange hudpleie-merker som bruker kunstige konserveringsstoffer, så om det er det du ønsker, er det lett å få tak i andre steder:-) Fordelen med ALLE konserveringsstoffer er at produktene får "langt hylleliv", da det tilsettes stoffer som bremser utvikling av bakterier og sopp som øker holdbarheten, både før du åpner dem og etter åpning. Ulempen er at mange av disse ikke gir noe næringsverdi til huden. Heller tvert imot. De blir nesten som "fyllstoffer", som i store mengder tørker ut huden, irriterer huden og frarøver huden næring. Mange av de kunstige konserveringsmidlene en finner i hudpleien i dag har dessverre også svært negativ effekt på helsen vår. De har vist seg å både være bl.a  hudirriterende, kreftfremkallende, allergifremkallende, hormonforstyrrende og nevro-toksiske. Jeg velger derfor å styre unna disse. 


Hvilke naturlige konserveringsstoffer bruker du?

Det finnes flere konserveringstoffer som er godkjent i naturlig og økologisk hudpleie, uten at disse faktisk er naturlige. Jeg har derfor brukt lang tid på å finne rene, sunne konserveringstoffer som styrker huden istedet for å skade den, i tillegg til at de beskytter produktet mot mikro-organismer. Mange tror e-vitamin-olje er et naturlig konserveringsmiddel, men mange leverandører trikser og mikser litt her, og selger den i syntetisk form, altså ikke naturlig eller de selger en blanding av syntetisk og naturlig. I naturlig form kommer den ofte fra uøkolologisk produksjon og kan være genmodifisert (GMO). I tillegg er det viktig å forstå at den bare reduserer hastigheten OLJENE i kremene HARSKNER på, den hjelper altså ikke som konservering av f.eks ekstrakter, frukt-/urtepulver, hydrosoler, hydrolater, vann etc og beskytter dermed ikke produktet mot bakterier, sopp  og andre uønskede organismer. Som konservering bruker jeg kun naturlige midler godkjent av COSMOS og ECOCERT for økologisk hudpleieproduksjon. Jeg bruker  naturlige ekstrakter av bjørnebær, hylleblomst eller magnolia for å beskytte produktene mot bakterier og fermentert kokkosnøtt eller reddik for å beskytte mot sopp/gjær-vekst.  Jeg benytter også urte-tinkturer i noen av produktene mine. Disse er laget i et uttrekk på økologisk sukkerrør alkohol. Disse vil ha en viss konserverende effekt, men det er ikke mange dråper pr glass. Mange mener også at rene, økologisk eteriske oljer har en viss konserverende effekt. Det samme har jeg opplevd med kokkosolje, honning og  bivoks. Det er viktig å merke seg at det er de vannholdige produktene som krever konserveringsmidler mot sopp og bakterier, ikke de som kun er basert på oljer.


Er produktene dine gluten-frie?

Ja og nei....... Jeg har ikke tilsatt gluten eller ingredienser som inneholder gluten i noen av produktene mine. Men da de laget på mitt eget, desinfiserte kjøkken, kan det være spor av gluten fra økologisk spelt og bygg  (aldri vanlig hvete)i luften, da jeg benytter dette i matlagingen. Så det er mulig at det kan være spor av gluten, for deg som er veldig allergisk.


Kan produktene dine benyttes av veganere?

Begge ansiktsoljene (Embrace Your Face og Vanilla Skin Ansiktselixir), Ansiktsvannet St Flores De Rose, Ansikts-lotion Soft Touch, Øye-/ansikts-kremen Mermaid Aid, Ansiktsrensen Pink Roots, Ansiktsdampbadet Floral Steam Dream, kropps-lotionene Warm Embrace og Soul Shine, intimvasken (Sacred Venus Flower), Calm Balm Facial/Ansikts Tonic, Yours Truly Pain Relief Cream, alle 3 fotbadene (Angelic Sunrise, Fairy Garden og Manly Wood Villmann), fotkremene (Bare Foot Dreams og Wild Tracks Villmann) og ansiktskremen (Real & Raw Villmann) er helt trygge for veganere. De andre produktene inneholder rå bivoks eller rå honning, så disse kan dessverre ikke brukes av veganere. Alle produktene som kan brukes av veganere er merket  med "VEGANSK" på "Produkter"-siden.


Bruker du parafyme eller kunstige duftstoffer  i produktene dine?

NEI, ALDRI! Det som dufter i mine produkter er den naturlige duften fra de kaldpressede oljene, hydrosolene, rå honning, rå bivoks, naturlige duftstoffer godkjent av ECOCERT og de rene eteriske, terapeutiske oljene. 


Hvordan kan jeg bevare produktene best og lengst mulig?

For at produktene skal holde seg lengst mulig, er det supert å sette dem i kjøleskap (NB! Dette gjelder ikke fotbad, ansiktsdampbad, deodorant, kroppspeelinger eller ansiktsmaske). Da kan du oppleve at de også holder seg utover holdbarhetsdato. Det er også viktig at du ikke lar krukkene stå åpne og bli utsatt for luft, da harskner de kaldpressede oljene fortere. Lukk krukken med en gang du har benyttet den. Ikke la noen av krukkene stå i sollys. Varme får alltid kaldpressede oljer til å forringes, selv om de er i mørke glasskrukker eller metallbokser som beskytter mot sollys, så er det ikke nødvendig å friste skjebnen. Veldig vame baderom kan også være utfording for produkter med naturlig konservering....Det viktisgste av alt: vask hendene før du tar fingrene ned i krukka og tørk dem godt!!! Og pass på at det ikke drypper vann fra hendene ned i kremene. Ellers  vil uønsket liv begynne å myldre.....Jeg liker selv å bruke en bambus/treskje eller en spatel. 


Bruker du hydrogenerte, deodoristerte eller fraksjonerte oljer eller mineraloljer?

 NEI, ALDRI! Alle oljene jeg bruker er kaldpresset eller kaldpresset/ekstra virgin. De beholder da næringstoffene sine og lukter naturlig av det opphavet de stammer fra:-) Jeg benytter heller aldri oljer eller eteriske oljer som blir fremstilt ved hjelp av hexan eller andre skadelige, kjemiske komponenter som dessverre mange oljer gjør. Ingen av oljene jeg bruker er bi-produkter fra oljeindustrien.This website is designed by Lene Rose, All rights reserved 2022